Compressor zonder olie

ALMiG LENTO compressor

Voldoet aan de strengste normen

ALMiG LENTO compressor, de meest betrouwbare olievrije schroefcompressor op de markt. ISO 8573-1 Klasse 0.

De ALMiG LENTO is een olievrije compressor die perslucht levert die aan de strengste norm (DIN ISO 8573-1 Klasse 0) voldoet. Dankzij permanente toerentalregeling door frequentiesturing is de LENTO compressor van ALMiG energie-efficiënt.

LENTO compressoren van ALMiG zijn verkrijgbaar in uitvoeringen van 15kW tot 110kW. De modellen tot 75kW zijn verkrijgbaar met lucht- of waterkoeling. De compressoren vanaf 90kW zijn uitgerust met waterkoeling.

100% olievrije én steriele perslucht

Wanneer u de ALMiG LENTO compressor uitrust met de juiste filters, kan u 100% olievrije én steriele perslucht produceren. In sectoren zoals Food and Beverage, Farma, Elektrotechniek, labo's en ziekenhuizen is een ALMiG LENTO compressor vaak de beste oplossing.

ALMiG LENTO compressor, 100% olievrij

Omdat de compressie van perslucht door middel van water aan een lagere temperatuur gebeurt, zal een ALMiG LENTO compressor minder energie verbruiken dan oliegeïnjecteerde varianten.

De ALMiG LENTO compressor injecteert water in plaats van olie in het compressorblok. De compressiecyclus is daardoor volledig olievrij. Na de compressie van de perslucht verwijdert de ingebouwde koeldroger het geïnjecteerde water uit de perslucht.

Binnen het compressieproces wordt dus alleen water gebruikt. Dit zorgt voor:

  • Milieuvriendelijke, olievrije perslucht.
  • Condensaat zonder olieresten. U hebt geen condensaatafscheider nodig. Het pure water kan direct naar de riolering worden gevoerd.
  • Laag energieverbruik. De compressie van perslucht met waterinjectie gebeurt aan een lagere temperatuur. De ALMiG LENTO compressor verbruikt daardoor minder energie dan oliegeïnjecteerde compressoren.

Minimale onderhoudskosten

Omdat er geen olie gebruikt wordt in de compressiecyclus, heeft onze LENTO compressor geen oliewissel, oliefilters of olie-waterafscheiders nodig. Op jaarbasis kan u hierdoor tot 35% besparen op het onderhoud in vergelijking met andere schroefcompressoren.

ALMiG LENTO COMPRESSOR
KENMERKEN Vanaf €48000
5 jaar fabrieksgarantie
Waterkoeling of luchtkoeling
Aandrijving: Direct Drive met variabele snelheid
Single-stage compressor met frequentiesturing
Efficiënte IE3 motor
Vermogen: 15kW tot 110kW
Werkdruk: 5 tot 10 bar, de versies van 15 tot 30 kW van 5 tot 12 bar
Debiet: 0,97 tot 19,60 m³/min
Met geïntegreerde koeldroger
VOORDELEN 100% olievrije perslucht (DIN ISO 8573-1 Class 0)
Betrouwbaar en efficiënt
Lage onderhoudskosten
Constante werkdruk
Zeer energie-efficiënt
Levert droge perslucht (drukdauwpunt 3 – 5°C)
TOEPASSINGEN Voedingsindustrie
Farma
Medische laboratoria
Drukkerijen
Ziekenhuizen

EA Technical Services is uw specialist voor industriële compressoren. U kan bij ons niet alleen compressoren kopen. Om snel op uw veranderende persluchtbehoeften in te spelen, bieden we ook huurcompressoren aan.

Enkele interessante alternatieven voor onze LENTO compressoren zijn de SCROLL compressoren of de TURBO compressoren (wanneer u een olievrije compressor zoekt met een ander vermogen).

Wilt u weten of onze LENTO compressoren geschikt zijn voor uw persluchtbehoeften? Contacteer ons. We adviseren u met plezier.

Ontdek waarom u best kiest voor een olievrije compressor. Of lees onze handige tips als u een compressor wilt kopen.

Technische informatie

Bekijk ook onze andere producten in deze categorie

Tekstblok

Een vraag?

Neem contact op! We helpen u graag verder.

Contactformulier