Warmteterugwinning voor perslucht

Warmterecuperatie

Voor compressoren

Bespaar meer dan 70 % energie dankzij warmterecuperatie voor perslucht

Persluchtcompressoren wekken warmte op tijdens de compressie van lucht. Deze restwarmte gaat verloren via het koelsysteem van de compressor (lucht- of waterkoeling).

Met een ALMiG HRM systeem voor warmteterugwinning kunt u deze restwarmte terugwinnen.

De ALMiG HRM warmte recuperatie module zet de restwarmte van de compressor om in warm water. Dat gebruikt u gewoon in uw productie proces, voor uw verwarmingssysteem of als sanitair warm water.

Door in de juiste compressor te investeren bespaart u op uw energie factuur en draagt u bij tot het beperken van de CO2 emissie.

Energierecuperatie: Pay-back van 6 maanden

Hoeveel energie kan u besparen? Een voorbeeld

Een 90 kW-compressor die 8.000 uur per jaar draait, verbruikt tot 16.350 euro aan elektriciteit.

Door een systeem van energierecuperatie kan u tot 65 kW hergebruiken om warm water aan te maken. Dit betekent een besparing van 11.445 euro per jaar.

De investering in warmterecuperatie is dan op +/- 6 maanden terugverdiend.

Wil u de ROI van de investering op voorhand berekenen? Laat dan een verbruiksmeting uitvoeren. U ziet dan op voorhand of het voor u interessant is om te investeren in warmterecuperatie.

Dit hangt af van de grootte van het energieverbruik en uw specifieke situatie. Wij berekenen graag voor u of warmterecuperatie voor uw compressor een interessante keuze is en wat het u jaarlijks aan energiebesparing kan opleveren.

Iets om over na te denken: zelfs de meest efficiënte compressormotor zet 90 % van de verbruikte energie om in warmte.

Warmterecuperatie - inbouw of als afzonderlijke module

Laat de ALMiG HRM module voor warmterecuperatie inbouwen in uw nieuwe ALMiG compressor, of installeer hem als afzonderlijke module bij een bestaande compressor. De ALMiG HRM modules voor warmteterugwinning zijn niet alleen inzetbaar op compressoren en perslucht installaties van ALMiG, maar ook op systemen van andere merken.

Technische informatie

Tekstblok

Een vraag?

Neem contact op! We helpen u graag verder.

Contactformulier