Perslucht in de voedingsindustrie

Voedingsindustrie

Perslucht van hoge kwaliteit

Perslucht in de voedingssector

Of het nu over fijne charcuterie gaat of over pralines, gebak, bereide maaltijden of andere lekkernijen... De consument en de wetgever zijn een stuk veeleisender geworden naar de kwaliteit van de voeding. Enkele schandalen zoals de dioxinecrisis hebben dit nog versterkt.

Voedingsproducenten besteden dan ook steeds meer aandacht aan de kwaliteit van hun producten. Daarom stellen ze ook steeds hogere eisen aan de kwaliteit van de perslucht. Dit is zeker het geval als de perslucht in direct contact komt met de voeding of de verpakking.

Enkele jaren geleden werd de internationale normering ISO 8573-1 opgesteld, waarbij “Oilfree Class Zero” de hoogste normering is. Kwalitatieve perslucht voor de voedingsindustrie voldoet aan deze normering.

In verschillende voedingsbedrijven is de kwaliteit van de perslucht kritisch omdat:

  • zelfs 0,001 % olie in de perslucht een volledige productie-batch onverkoopbaar kan maken
  • kostcontrole belangrijk is en perslucht duur kan zijn (zowel in aanschaf als in gebruik en onderhoud)
  • het vaak om zeer specifieke processen gaat die nauwkeurig moeten worden bekeken alvorens voor een bepaalde oplossing te kiezen
  • productiestilstanden duur zijn

Het spreekt voor zich dat de perslucht aan zware eisen moet voldoen, zoals

  • 100 % olievrije perslucht van Class Zero.
  • kostenefficiëntie. Verdoken kosten zitten vaak in dure filters, hoge kosten om het condensaat te behandelen, productiestilstanden door contaminatie,...
  • een zo laag mogelijk energieverbruik

Om aan de wensen van de klanten te voldoen bieden wij de “LENTO”, SCROLL en TURBO-reeksen aan. Dit zijn olievrije compressoren die aan de Class Zero norm voldoen en uitblinken door efficiëntie.

Daarom kozen bekende namen zoals Nestlé, Ospelt, Raps, Abraham, Gelita, Niehoffs Vaihinger, ... voor ALMiG.

Perslucht voor andere sectoren

Tekstblok

Een vraag?

Neem contact op! We helpen u graag verder.

main_form