Olievrije compressoren

Waarom een olievrije compressor kopen?

Overweegt u om een olievrije compressor te kopen? Vraag advies aan EA Technical Services. We hebben een divers aanbod olievrije compressoren van topkwaliteit. Betrouwbaar, zonder olie en te koop of te huur aan een scherpe prijs.

Een olievrije compressor kopen is noodzakelijk wanneer u de hoogste kwaliteit perslucht wilt produceren. Sommige toepassingen stellen zeer hoge eisen aan de kwaliteit van de perslucht. Denk bijvoorbeeld aan een compressor voor een tandartspraktijk, dierenkliniek of labo. De olievrije compressoren van EA Technical Services voldoen aan de strenge ISO 8573-1 Klasse 0 criteria.

Zoekt u een geluidsarme olievrije compressor? Kijk dan of de scroll compressor iets voor u is.

Olievrije compressor = olievrije perslucht?

Olievrije compressoren produceren perslucht zonder er olie aan toe te voegen. Toch kan het zijn dat de aangezogen lucht vervuild is, bijvoorbeeld doordat de compressor zijn lucht aanzuigt vlak naast een drukke weg. In dit geval comprimeert de compressor lucht die al met olie vervuild was en zal de samengeperste lucht toch olie bevatten.

Anders gezegd, ook als u een olievrije compressor gebruikt, is een goede behandeling van de perslucht belangrijk.

Door de juiste filters te gebruiken, kan een oliegeïnjecteerde compressor uiteindelijk toch technisch olievrije perslucht leveren. We adviseren u graag om de juiste keuze van compressor te maken, olievrij of oliegeïnjecteerd.

Compressoren zonder olie zijn over het algemeen duurder dan een oliegeïnjecteerde of oliegesmeerde compressor en hebben soms een kortere levensduur.

Welke olievrije compressoren zijn er?

U kan bij ons de volgende olievrije compressoren kopen:

  • compressoren voor ademlucht,
  • olievrije compressor voor tandartspraktijk of labo
  • olievrije zuigercompressoren voor industriële toepassingen
  • scroll compressoren
  • olievrije schroefcompressoren
  • turbocompressoren

Hoe werkt een olievrije compressor?

Een olievrije compressor produceert perslucht zonder olie te gebruiken in het compressorblok. De lucht komt dus niet in contact met compressorolie. Dit maakt het mogelijk om aan de strengste classificatie voor perslucht te voldoen (ISO 8573-1, class 0).

Hoe werkt het compressorblok van een olievrije compressor zonder smering of olie-injectie?
Dat hangt af van het type compressor.

  • Een olievrije schroefcompressor injecteert geen olie maar water in het schroefblok. Bekijk onze pagina over de LENTO compressor
  • Een olievrije scrollcompressor comprimeert lucht door een spiraal in een andere spiraal te laten draaien. Dit gebeurt zonder olie. Voor gedetailleerde informatie bekijkt u onze pagina over de SCROLL compressor
  • Een olievrije zuigercompressor werkt zoals een oliegesmeerde maar zonder oliesmering. Daarvoor wordt er gewerkt met speciale coatings en dichtingen. Meer weten? Lees dan even onze pagina over zuigercompressoren

Olievrije compressor of niet?

Oliegeïnjecteerde of een oliegesmeerde compressoren zijn goedkoper dan olievrije compressoren. Ga dus na of u écht een olievrije compressor nodig heeft.

Met de juiste filters kan u ook met een oliegeïnjecteerde compressor "technisch olievrije perslucht" produceren en voor gevoelige toepassingen, bestaat er voedingsgekeurde olie.

Hebt u zeer strenge eisen voor het restgehalte aan olie? Dan is een olievrije compressor absoluut de beste keuze.

Hulp nodig bij het kiezen van een olievrije compressor? Onze ervaren vakmensen staan u graag bij.

Tekstblok

Een vraag?

Neem contact op! We helpen u graag verder.

Contactformulier