Perslucht schrijnwerkers / houtbewerking

Perslucht houtbewerking

Compressoren voor schrijnwerkers

Perslucht voor houtbewerking. Bij EA Technical Services kan u kwalitatieve compressoren huren of kopen, specifiek voor schrijnwerkers.

Als schrijnwerker of meubelmaker weet hoe belangrijk perslucht is. Kiezen voor de juiste compressor zorgt voor een vlot productieproces én voor besparingen. Dat is bij houtbewerking niet anders.

Omdat u een constante stroom aan perslucht wilt kunnen leveren is de bedrijfszekerheid van uw persluchtinstallatie cruciaal.

Meubelmakers en houtbewerkers gebruiken compressoren typisch voor de volgende processen:

  • Verlijmen van fineer of laminaat
  • Zagen, boren, frezen, al dan niet CNC-gestuurd
  • Transport van panelen
  • Schilderen en lakken
  • Schuren
  • ...

Vaak dient de perslucht voor het aandrijven van zuinig pneumatisch gereedschap. Hierdoor is het aantal draaiuren per jaar soms lager dan in andere sectoren. Toch moet ook de installatie in de hout- en meubelsector een grote bedrijfszekerheid bieden. Lijnstilstanden zijn immers duur.

Daarnaast kunnen schrijnwerkers en houtbewerkers geregeld grote energiebesparingen realiseren ondanks het kleinere verbruik aan perslucht. Bijvoorbeeld als de installaties verspreid zijn over verschillende gebouwen, waardoor de juiste dimensionering van de compressoren toch wat analyse vraagt en tot een grote besparing kan leiden.

Om geluidsoverlast in de werkplaats te vermijden, opteren schrijnwerkers vaak voor een schroefcompressor eerder dan voor een zuigercompressor.

Bovendien heeft een schroefcompressor een elektronische sturing. Dit maakt hem geschikter voor gebruik met CNC machines dan een gewone compressor. De elektronische sturing laat immers toe om de druk nauwkeuriger in te stellen en aan te houden.

Verder zijn de klassiekers zoals lekdetectie en het vermijden van vocht en vuil in de perslucht ook in de houtbewerking van belang. Zeker als u met CNC machines werkt, is het belangrijk om de juiste persluchtdroger en filters te installeren.

EA Technical Services is de referentie voor perslucht voor houtbewerking. U kan onze compressoren zowel huren als kopen.

Al eens gedacht aan de COMBI, de BELT of de FLEX?

Perslucht voor andere sectoren

Tekstblok

Een vraag?

Neem contact op! We helpen u graag verder.

Contactformulier