Stille compressor

ALMiG COMBI Compressor

Compacte, stille compressor met droger, ketel en filters in één

Onze ALMiG COMBI compressoren zijn een 4-in-1 oplossing voor iedereen die een compacte, stille schroefcompressor zoekt. De compressor kan gecombineerd worden met ketel, drogers en filters.

Als u op zoek bent naar een modulaire totaaloplossing voor perslucht, zijn de ALMiG COMBI compressoren precies wat u nodig heeft. Een ALMiG COMBI compressor neemt door zijn compacte afmetingen zeer weinig ruimte in. Het is een modulaire 4-in-1 oplossing. U kan kiezen voor de compressor alleen of u kan deze compacte compressor combineren met ketel, droger en filters.

Stille schroefcompressor

De COMBI van ALMiG is een stille schroefcompressor voor industriële doeleinden die – dankzij uiterst lage geluidsniveaus – zeer geschikt is voor gebruik in de directe omgeving waar perslucht nodig is. De COMBI kan met een zeer bescheiden geluidsniveau (vanaf 60 dB) ongetwijfeld een stille schroefcompressor genoemd worden. Installeer een ALMiG COMBI compressor en vermijd overbodige investeringen voor persluchtleidingen.

Bent u op zoek naar een compressor met een nog lager geluidsniveau? De SCROLL compressor van ALMiG is de stilste compressor uit ons assortiment.

Vast toerental of frequentiesturing

Standaard draait de motor van een COMBI compressor aan een vast toerental. Bij de 11 kW en 22 kW versies heeft u de keuze voor frequentiesturing. Motoren met frequentiesturing passen hun toerental aan om u steeds voldoende perslucht te kunnen bieden. Met een ALMiG COMBI Solution SC kan u tot 30% besparen op de energiekosten.

ALMiG COMBI COMPRESSOR
KENMERKEN Vanaf €7500
5 jaar fabrieksgarantie
Luchtkoeling
Riemaandrijving (V-Belt)
Vermogen: 5.5kW tot 22kW
Vaste draaisnelheid
Werkdruk: 8, 10 of 13 bar
Debiet:
  • 8 bar: 0.82 tot 3.24 m³/min
  • 10 bar: 0.72 tot 2.75 m³/min
  • 13 bar: 0.62 tot 2.54 m³/min
VOORDELEN 4-in-1 oplossing (compressor gecombineerd met ketel, drogers en filters)
Compact
Laag geluidsniveau
Levert perslucht die voldoet aan de norm DIN ISO 8573-1
Makkelijk verplaatsbaar
TOEPASSINGEN Garages
Metaalverwerkende bedrijven
Voedingsindustrie (met 'food-grade oil')

Modulaire 4-in-1 oplossing

ALMiG COMBI compressoren zijn volledig aanpasbaar aan uw specifieke situatie. U heeft de keuze uit diverse modulaire opstellingen.

Compressor met of zonder persluchtvat

Bouw een buffer tussen de vraag naar perslucht en het geleverde debiet van de compressor met een persluchtketel. Hierdoor draait de compressor rustiger en blijft de persluchtdruk optimaal. Met een persluchtvat moet de compressor ook minder frequent opstarten. We bieden de Combi aan met of zonder ketel zodat u zelf kan beslissen om bijvoorbeeld een grotere persluchtketel aan te sluiten of een ketel te delen met een andere compressor. In sommige persluchtinstallaties biedt het perslucht leidingnetwerk voldoende capaciteit en kan u dus zonder persluchtketel werken.

Er zijn 2 ketelgroottes beschikbaar:

  • ALMiG COMBI 5.5 kW – 15 kW: 270 l - 500 l
  • ALMiG COMBI 16 kW – 22 kW: 500 l

Als u op zoek bent naar een apart vat voor uw compressor, neemt u best een kijkje bij onze persluchtvaten.

Compressor met of zonder droger

Een persluchtdroger zorgt voor droge lucht zodat er geen condensvorming is in de leidingen en uw perslucht toepassingen niet beschadigd raken. Sluit u liever een bestaande droger aan? Of kiest u voor een adsorptiedroger? Dat kan ook. De Combi compressor is leverbaar met of zonder persluchtdroger.

Compressor met of zonder filters

Als u zuivere perslucht nodig hebt, zijn persluchtfilters noodzakelijk. De Combi is beschikbaar met voor- en nafilter of u kan deze compressor verkrijgen zonder filters. In dat geval kan u de persluchtfilters met de juiste fijnheidsgraad apart voorzien (prefilter, microfilter, submicrofilter, actief kool filter).

EA Technical Services is uw specialist voor industriële compressoren. U kan bij ons niet alleen compressoren kopen. Om snel op uw veranderende persluchtbehoeften in te spelen, bieden we ook huurcompressoren aan.

Enkele interessante alternatieven voor onze COMBI compressoren zijn de compressoren van FirstAir of SCC (als u wilt besparen op de aanschafprijs en toch een betrouwbare compressor zoekt) of de kwalitatieve compressoren van IES.

Wilt u weten of onze ALMiG COMBI compressoren geschikt zijn voor uw persluchtbehoeften? Contacteer ons. We adviseren u met plezier.

Of lees eerst even onze handige tip over het kopen van een compressor.

Technische informatie

Bekijk ook onze andere producten in deze categorie

Tekstblok

Een vraag?

Neem contact op! We helpen u graag verder.

Contactformulier