Scrollcompressor

SCROLL compressor

Betrouwbare efficiëntie

Een SCROLL compressor levert 100% olievrije perslucht en is stil en energiezuinig.

Een SCROLL compressor is de ideale oplossing wanneer u een stille energiezuinige compressor zoekt die 100% olievrije perslucht levert. Betrouwbaarheid, kwaliteit en efficiëntie zijn de kernprincipes waarop de SCROLL compressoren gebaseerd zijn. Een SCROLL compressor levert 100% olievrije perslucht die voldoet aan de strengste norm (DIN ISO 8573-1 Class 0).

Voor de SCROLL compressoren bieden wij naast ALMiG ook de SCROLL compressoren van de Japanse topfabrikant ANEST IWATA aan. ANEST IWATA heeft de SCROLL technologie ontwikkeld in 1991 en worden wereldwijd aanzien als de referentie voor spiraalcompressoren. Hun SCROLL-blokken zijn ingebouwd in verschillende bekende merken van compressoren.

Hoe werkt een SCROLL compressor?

De SCROLL compressor bestaat uit twee spiralen, de “stator” en de “rotor”. De stator staat vast en daarbinnen draait de rotor met een excentrische beweging ("orbitaal"). Er is geen direct contact tussen de compressiespiralen. Daarom is er geen smering met olie nodig en levert de SCROLL compressor 100% olievrije perslucht.

Omdat het de spiralen zijn die voor de perslucht zorgen, wordt een SCROLL compressor ook spiraalcompressor genoemd.

SCROLL COMPRESSOREN
KENMERKEN Vanaf €6300
Luchtkoeling
Riemaandrijving (V-Belt)
Vermogen: 0.75kW tot 30kW
Werkdruk: 8 tot 13 bar
Debiet: 0.06 tot 3.23 m³/min
VOORDELEN Levert 100% olievrije perslucht (DIN ISO 8573-1 Class 0)
De stilste luchtcompressor op de markt
Lagere aanschafprijs dan een olievrije schroefcompressor
Lage onderhoudskost
Trillingsvrij
Efficiënte IE3 motor
TOEPASSINGEN Voedingsindustrie
Farma
Medische laboratoria
Drukkerijen
Hoogtechnologische toepassingen

EA Technical Services is uw specialist voor industriële compressoren. U kan bij ons niet alleen compressoren kopen. Om snel op uw veranderende persluchtbehoeften in te spelen, bieden we ook huurcompressoren aan.

Enkele interessante alternatieven voor onze SCROLL compressoren zijn de LENTO olievrije schroefcompressoren of de TURBO compressoren (wanneer u een olievrije compressor zoekt met een hogere kW of hogere druk).

Wilt u weten of onze SCROLL compressoren geschikt zijn voor uw persluchtbehoeften? Contacteer ons. We adviseren u met plezier.

Ontdek waarom u best kiest voor een olievrije compressor. Of lees onze handige tips als u een compressor wilt kopen.

Bekijk ook onze andere producten in deze categorie

Tekstblok

Een vraag?

Neem contact op! We helpen u graag verder.

Contactformulier