Persluchtdroger

Persluchtdroger

Luchtdrogers voor compressoren

Voor zeer droge perslucht. Bereik een drukdauwpunt van -70°C.
Energiezuinige oplossing. Drukdauwpunt tot 3°C.

Een kwalitatieve persluchtdroger is uw garantie voor droge perslucht. In ons ruime aanbod vindt u luchtdrogers voor alle types compressoren.

Waarom een persluchtdroger?

Een persluchtdroger verwijdert condens uit de perslucht.

Door lucht samen te drukken ontstaat er condens. Deze condens (of waterdamp) wordt samen met de perslucht in uw leidingen geblazen en bereikt zo uw gereedschap en machines. Dit is schadelijk voor uw machines en uw persluchtgereedschap. Door het overtollige vocht uit de perslucht te halen, verlaagt een persluchtdroger de luchtvochtigheid in uw leidingen tot een onschadelijk niveau.

Welke persluchtdroger: koeldroger of adsorptiedroger?

Er zijn verschillende types persluchtdrogers op de markt. Hoe weet u welke luchtdroger geschikt is voor uw persluchtinstallatie?

De omgeving, de toepassing, uw persluchtapparatuur en het persluchtdebiet bepalen samen welke persluchtkoeldroger u nodig heeft.

  • Het persluchtdebiet dat uw compressor levert, geeft aan welke capaciteit de persluchtdroger moet hebben.
  • Het drukdauwpunt dat u moet bereiken, bepaalt voor welk type persluchtdroger (koeldroger of adsorptiedroger) u het beste kiest.

Lees meer over het drukdauwpunt.

Wij staan u met plezier bij in de keuze van de juiste luchtdroger voor uw compressor. Bij EA Technical Services heeft u de keuze tussen een adsorptiedroger en een koeldroger. Een adsorptiedroger zorgt voor een zeer droge perslucht, met een drukdauwpunt dat tot -70°C kan gaan. Een koeldroger bereikt maximaal een drukdauwpunt van 3°C, maar is energiezuiniger en efficiënter dan een adsorptiedroger.

Een koeldroger volstaat voor de meest voorkomende industriële toepassingen. In de volgende situaties hebt u waarschijnlijk een adsorptiedroger nodig:

  • als (een deel van) de persluchtleidingen buiten liggen of
  • als u bedieningspunten voor perslucht in een buitenomgeving hebt of
  • voor specifieke toepassingen zoals in de process industrie, de medische industrie en de voedingssector.

Capaciteit van de persluchtdroger bepalen

Hou rekening met het debiet van uw compressor om te bepalen wat de capaciteit van uw persluchtdroger moet zijn. Dit debiet wordt uitgedrukt in m³/u of l/min.

Is de werkdruk hoger dan 7 bar? Dan kan het zijn dat een persluchtdroger met lagere capaciteit volstaat. Bij lagere druk, kiest u beter een persluchtdroger met hogere capaciteit.

Bij hogere temperaturen (omgevings- en ingangstemperatuur) hebt u een persluchtdroger met hogere capaciteit nodig.

En uiteraard, hoe lager het drukdauwpunt is dat u wil bereiken, hoe zwaarder de persluchtdroger moet zijn.

Elke fabrikant geeft correctiefactoren voor persluchtdrogers op om u toe te laten de juiste droger te selecteren.

Hulp nodig bij het kiezen van een persluchtdroger? Stel uw vraag via onderstaande formulier of neem contact op met ons. We helpen u graag.

Technische informatie

Tekstblok

Een vraag?

Neem contact op! We helpen u graag verder.

Contactformulier