Persluchtinstallatie

Persluchtinstallatie

Aanleg van persluchtleidingen

Persluchtinstallatie van topkwaliteit. Plaatsen en aanpassen van complete persluchtinstallaties

EA Technical Services - Persluchtinstallatie

Een goede persluchtinstallatie zorgt ervoor dat er zo weinig mogelijk drukverlies is en dat elke persluchtverbruiker

 • voldoende volume aan perslucht krijgt
 • de gewenste druk heeft
 • van de juiste luchtkwaliteit

EA Technical Services helpt u graag met het ontwerp, de juiste dimensionering en de plaatsing van uw persluchtinstallatie. We hebben ook de geschikte apparatuur om uw persluchtinstallatie te testen op lekdichtheid en te herstellen.

Persluchtinstallatie berekenen

Om de diameter van een persluchtinstallatie te bepalen houden we rekening met

 • de lengte van de leidingen,
 • het gevraagde persluchtdebiet,
 • de gewenste druk en
 • de complexiteit of architectuur van het persluchtnet
 • gaat het om een ringleiding of niet?

Ook het materiaal van de persluchtleiding en de keuze van de koppelstukken en fittings is van belang. Hoe gladder het materiaal, hoe minder drukverlies in uw persluchtinstallatie.

EA Technical Services heeft de juiste kennis en ervaring om u te adviseren bij de keuze van uw persluchtleidingen.

We zorgen voor het ontwerp en de aanleg van de persluchtinstallatie. Legt u de persluchtleiding liever zelf? Dan leveren wij u graag het juiste materiaal. Lees ook onze tip over persluchtleidingen.

Aluminium leidingen

Onze aluminium persluchtleidingen hebben een gladde binnenwand. Dit beperkt het drukverlies van de perslucht tot een absoluut minimum, zodat u kosten bespaart en vlotter kan werken.

Andere kenmerken van onze persluchtleiding zijn:

 • aan de buitenkant voorzien van een sterke laag in poedercoating
 • kan zowel binnen als buiten gelegd worden
 • geschikt voor temperaturen tussen -20°C en +80°C
 • bestand tegen UV, chemische stoffen en schokken
 • geschikt voor perslucht en inerte gassen (stikstof en argon)
 • lange levensduur

Bovendien is deze persluchtleiding in aluminium makkelijk aan te leggen. U kan ons vragen om het persluchtnet te installeren of u kan ervoor kiezen om de installatie zelf te doen. We geven u hierbij graag advies.

Koppelstukken en bevestigingsmateriaal

U kan bij ons ook terecht voor alle koppelstukken,verbindingsstukken, toebehoren en bevestigingsmateriaal voor de persluchtleidingen, zoals klemringen, klembeugels, kogel- en vlinderkleppen, drops, ellebogen, slangen enzovoort.

Kunststof, gegalvaniseerd staal of inox?

U overweegt kunststof, inox of gegalvaniseerd staal voor de aanleg van uw persluchtnet? Of u hebt andere vragen over uw persluchtinstallatie? Neem contact op met ons. We helpen u graag verder.

Perslucht installateur

EA Technical Services is een complete perslucht installateur. We leveren graag de compressoren en toebehoren, maar ook compressoren van andere merken kunnen we perfect installeren en aansluiten volgens de regels van de kunst.

Vraag ons om uw persluchtinstallatie te berekenen en te plannen. We zorgen voor een goede verdeling van de perslucht tot in de kleinste uithoeken van de installatie. Mét constante druk en debiet.

Vóór de oplevering testen we de volledige persluchtinstallatie op lekdichtheid. Zo bent u er zeker van dat uw productieproces vlot verloopt en dat u geen onderbrekingen of uitval heeft.

Kleinere persluchtinstallaties plaatsen we op enkele dagen tijd. Voor de grotere installaties zetten we een ploeg ervaren installateurs aan het werk zodat u op enkele weken tijd een volledig nieuw persluchtnet heeft.

Zoekt u een installateur om uw persluchtinstallatie te laten ontwerpen, plaatsen, aanpassen of herstellen? Neem contact met ons op!

Technische informatie

Tekstblok

Een vraag?

Neem contact op! We helpen u graag verder.

Contactformulier